Άννα Αλεξ. Δανάλη

H Άννα Δανάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2005, και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Ειδικεύεται στο ιδιωτικό δίκαιο και έχει χειριστεί με μεγάλη επιτυχία πολλές υποθέσεις δικαστικών διαφορών, κυρίως του εμπορικού και αστικού δικαίου.

Έχει συμμετάσχει στη νομική ομάδα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε. και, από την εξαγορά της έως τον Ιούλιο του 2023 ήταν εσωτερική νομική σύμβουλος της εταιρείας αυτής, καθώς και του νέου μετόχου της, ITALGAS NEWCO SaRL. Από το Σεπτέμβριο του 2023 είναι νομική σύμβουλος της Εταιρείας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), η οποία έχει ως μοναδικό μέτοχο τον e- EFKA.

Περαιτέρω, είναι νομική σύμβουλος πολλών εταιρειών που εδρεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και ενδεικτικά του πορτογαλικού βιομηχανικού ομίλου ΒΑ GLASS, του διεθνούς φήμης ελβετικού ομίλου ωρολογοποιίας ROLEX, εταιρειών που ασχολούνται με την εισαγωγή και το λιανικό εμπόριο στην Ελλάδα γνωστών brand names, καθώς και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης, όπως η εταιρεία Ελληνική Αγωγή Ε.Π.Ε. Σε όλες αυτές τις εταιρείες παρέχει νομικές υπηρεσίες για κάθε τομέα της λειτουργίας και καθημερινότητάς τους, όπως για παράδειγμα, σύνταξη και εκτέλεση συμβάσεων, θέματα συμμόρφωσης και εταιρικής διακυβέρνησης, αλλά και GDPR, θέματα που άπτονται της προστασίας των εμπορικών σημάτων τους, και εργασιακά, και, όταν απαιτείται, εκπροσωπεί τις εταιρείες αυτές σε δικαστικές υποθέσεις.

Είναι μέλος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), του ICC Women Hellas, του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων, και του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και Επιχειρηματικότητας.

Από το 2014 διατηρεί σταθερή συνεργασία με τη Δ.Ε. Μπενέκη – Λάσκος.

Παράλληλα με την απασχόλησή της στον εμπορικό κλάδο, είναι από τον Ιούλιο του έτους 2014 Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με ενεργή δράση και μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη του θεσμού της Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα, με εξειδίκευση στην οικογενειακή διαμεσολάβηση, και εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών που τηρείται από την Κεντρική Επιτροπή Διαμεσολάβησης.

Γλώσσες επικοινωνίας: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά.